Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ : O ηλεκτρολόγος που μετατράπηκε σε "μηχανή των γκολ "


  γράφει: Βαλάντης Ανδριακόπουλος Γ1

LEE GREGORY :


Η Millwall είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Αγγλικές ομάδες του Λονδίνου , που φέτος μετά από απουσία 2 χρόνων επέστρεψε στην Championship (2η κατηγορία) κερδίζοντας την Bradford 1-0 στα play-off ανόδου.
Μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια της επιστροφής της στην κατηγορία αυτή είχε ,μεταξύ άλλων, ο επιθετικός
Lee Gregory χάρη στα 20 γκολ που σκόραρε τη σεζόν 2016-17. Παρ’όλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στο θρυλικό The Den δεν ήταν και ο πιο συνηθισμένος.
Ο Gregory γεννήθηκε στο Σέφιλντ όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ακαδημία της Sheffield United, χωρίς να σημειώσει ποτέ κάποια συμμετοχή με την φανέλα των “Blades”.Στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Mansfield Town αλλά δόθηκε δανεικός στην Harrogate και στην Hallifax Town ( εκεί έμελε να εδραιωθεί ποδοσφαιρικά). Τη σεζόν που αγωνίστηκε στην Hallifax η ομάδα υποβιβάστηκε στην 6η κατηγορία , αλλά οι άνθρωποι των «The Shaymen» είδαν κάτι σε αυτόν και αποφάσισαν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή. Ο απολογισμός : 129 εμφανίσεις-82 γκολ- 2 Ανόδοι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνη τη περίοδο η Hallifax αντιμετώπιζε κάποια οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσε να πληρώσει τους μισθούς ορισμένων παικτών αλλά ευτυχώς ο Gregory δούλεψε ως ηλεκτρολόγος για να τα βγάλει πέρα και από εκεί βγαίνει το παρατσούκλι του ο ηλεκτρολόγος. Φυσικά με αυτά τα στατιστικά δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αντιληπτό από ομάδες από το πάνω ράφι του Αγγλικού Ποδοσφαίρου και έτσι το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών με τα λιοντάρια του Λονδίνου , την Millwall.H αλήθεια είναι ότι τόσο ο Gregory όσο και οι υπεύθυνοι της ομάδας δέχτηκαν αυστηρή κριτική για την μεταγραφή αυτή αλλά πλέον το όνομα του έχει γίνει σύμβολο της κερκίδας του The Den. 125 εμφανίσεις-46 γκολ Φέτος μετράει 8 γκολ στο ενεργητικό του , γκολ που έχουν βοηθήσει ήδη τα Λιοντάρια στο βασικό τους στόχο δηλαδή να αποφυγή του υποβιβασμού ,ενώ ήδη ομάδες της ίδιας κατηγορίας (Sunderland,Sheffield Wednesday,Derby County) έχουν βάλει το στόχαστρο τον 29 χρονο επιθετικό. Μπορεί το καλοκαίρι να τον δούμε να αγωνίζεται με μια ένα καινούριο έμβλημα στο στήθος αλλά ο Lee Greyson έχει αποδείξει πως είναι ανοικτός πάντα για νέες προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου