Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : First Man

                      γράφει:  Φίλιππος Βιέννας   Α1


To First Man
ή πρώτος άνθρωπος 
βιογραφικό δράμα 
του 2018.
Αφηγείται  την ζωή του Neil Armstrong του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι. Σκηνοθετήθηκε από τον Damien Chazelle και γράφτηκε από τον Josh Singer. Βασίζεται στο βιβλίο First Man: The Life of Neil A. Armstrong από τον James R. Hansen. Πρωταγωνιστούν ο Ryan Gosling( Neil Armstrong), Claire Foy(Janet Shearon Armstrong), Jason Clarke( Ed White), Kyle Chandler(Deke Slayton) και Corey Stoll(Buzz Aldrin). Η ταινία είχε θετικές κριτικές με 7,5 στα 10 στο imdb και 84 στα 100 στο metacritic. Προσωπικά βάζω στην ταινία 8 στα 10 για τις καλές ερμηνείες του Ryan Gosling  και της Claire Foy καθώς και για τις πολύ ζωντανές σκηνές.
                                                      Πλοκή 
Η ταινία αφηγείται την ζωή του Neil Armstrong. Ξεκινά με τον θάνατο της κόρης του και την ένταξη του στο διαστημικό πρόγραμμα της NASA
Ο Αrmstrong μετακομίζει στο Χιούστον σε μια γειτονιά αστροναυτών όπου γνωρίζει τους   Jason Clarke και Kyle Chandler δύο άλλους αστροναύτες. 
και  η ταινία συνεχίζει με  τα δύσκολα προγράμματα προπόνησης των αστροναυτών καθώς και τις αποτυχημένες πρόβες της εκτόξευσης του πυραύλου. Παράλληλα μας παρουσιάζει  πως ο Armstrong απορροφάται από την δουλεία του και παραμελεί την οικογένεια του αλλά  και πως επιλέγεται ως αρχηγός για το Apollo 11 και πηγαίνει στο φεγγάρι. 
Η ταινία τελειώνει με την επιστροφή τους στη γη,  τον λόγο του Kennedy «επιλέξαμε να πάμε στο φεγγάρι» και την σκηνή στην οποία ο Armstrong βλέπει την γυναίκα του μετά την αποστολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου