Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, που αριθμεί περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελάλης ανακοινώνει το ξεκίνημα των εορτασμών που λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες μετά στην τελετή έναρξης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα (40 μέρες πριν το Πάσχα).
Κατά τη διάρκεια της Καρναβαλικής Περιόδου η Πάτρα γίνεται μια πόλη γεμάτη χρώμα και διασκέδαση. Μια ποικιλία από εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κρυμμένο θησαυρό, καρναβάλι των μικρών, θέατρα δρόμου, εκθέσεις και φυσικά τις μεγάλες παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο.
Η ΠΟΛΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ..... ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥΣ
Οι Γιορτές τελειώνουν με την τελετή λήξης στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου που συνοδεύεται από ένα μοναδικό σόου πυροτεχνημάτων.
Mια νύχτα διαφορετική από τις άλλες, μια νύχτα από αυτές που καταγράφονται ανεξίτηλα στη μνήμη και στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών, που μπλέχτηκαν σε ένα ασταμάτητο πανηγύρι όπου η χαρά, η εξωστρέφεια, το ξέφρενο κέφι, η φαντασία και η ευρηματικότητα ξεδιπλώθηκαν σε μια πολύχρωμη παλέτα εκδηλώσεων και φανερώσεων στο δρόμο, ήταν αυτή του Σαββάτου με τη νυχτερινή παρέλαση να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου τα είχε όλα και αποζημίωσε με το παραπάνω ντόπιους και επισκέπτες, που την παρακολούθησαν.Στην κορυφή της παρέλασης τα άρματα του Δήμου Πατρέων, σκόρπισαν τον ενθουσιασμό συνδυάζοντας την καλλιτεχνική και τη σατιρική διάσταση.


Ένα από τα μεγαλύτερα group ήταν και το colors carnival:
 To πιο χρωματιστό group του Πατρινού Καρναβαλιού έρχεται για να εκτοξεύσει τη διάθεση μας για διασκέδαση σε ένα ατελείωτο party και χορό που φυσικά περιλαμβάνει και τις δύο μεγάλες παρελάσεις του καρναβαλιού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου