Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:" Κατάθλιψη VS Ποδόσφαιρο σημειώσατε άσσο "

γράφει:         Βαλάντης Ανδριακόπουλος Γ1

Το πρώτο ηχηρό κρούσμα έγινε πριν από εννέα χρόνια τον Νοέμβριο του 2009 όταν ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας του Ανόβερου Robert Enke αυτοκτόνησε βρισκόμενος μπροστά από στις ράγες ενός τραίνου. Οι πρώτες σκέψεις προφανώς αφορούσαν για ατύχημα αλλά ένα σημείωμα ανακαλύφθηκε , μέσα στο οποίο ο Enke παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει. Στην προσπάθεια να βρεθεί η αλήθεια πίσω από αυτό το τραγικό συμβάν , η σύζυγος του αποκάλυψε ότι για 6 ολόκληρα χρόνια (2003) έπασχε από κατάθλιψη και παρά τις συμβουλές ψυχιάτρου δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει. Η κατάθλιψη οφειλόταν στον θάνατο της κόρης του 2006 και στην τελική δεν μπόρεσε να αντέξει αυτήν την απώλεια. Ήταν 32 χρονών


Με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν πολλά και για μια στιγμή φάνηκε ότι τα πράγματα κυλούσαν ομαλά. Μέχρι τον προηγούμενο μήνα όταν μερικοί οπαδοί της Πρωταθλήτιας Σκωτίας Σέλτικ παρατήρησαν ότι ο βασικός επιθετικός τους Leigh Griffifths είχε μείνει εκτός αποστολής για τον εκτός έδρας αγώνα για τον θεσμό του Europa League ενάντια στην Σαλτσμπουργκ. Λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό από τον προπονητή του , Bredan Rodgers , ότι ο 28χρονος επιθετικός αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και θα έπρεπε να μείνει για λίγο καιρό μακριά από τα γήπεδα με όλη την ομάδα να είναι πρόθυμοι να του παρέχει επαγγελματική βοήθεια ώστε να επανέλθει στο 100% . 


 Παράλληλα στην γειτονική Αγγλία , ένας πρώην παίκτης των «Κελτών», ο Fraser Forster και αποτελεί ένα ακόμα θύμα τη περίοδο που μας πέρασε καθώς από αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας την προηγούμενη σεζόν βρίσκεται πλέον παραγκωνισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του.

 Σαν ποδοσφαιριστής μπορώ να πω με σιγουριά ότι η ευχαρίστηση και η χαρά που προσφέρει αυτό το άθλημα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε άγχος και σε αφόρητη πίεση , φαινόμενα που μπορουν να οδηγήσουν κάποιον σε κατάθλιψη. ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να θεραπευτεί ..Αν η σωματική σου υγεία είναι σημαντική τότε ψυχική πρέπει να σε ενδιαφέρει δύο φόρες. 
Αν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί κάτι που νιώθεις ότι σε τυρρανάει μέσα σου : μίλα και ανοίξου σε κάποιον. Όποιο πρόβλημα και να υπάρχει μπορεί να λυθεί πιο εύκολα αν δεν είσαι μόνος σου.

#Είναι_εντάξει_να_μην_είσαι_εντάξει 

                                                                                     #Baladis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου