Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ¨"Dunkirk"

         Φίλιππος Βιέννας  Α1
Dunkirk
H Δουνκέρκη είναι μια πολεμική ταινία που αφηγείται την πραγματική ιστορία της εκκένωσης των συμμαχικών δυνάμεων από την Δουνκέρκη. Σκηνοθετήθηκε από τον Christopher Νolan. Έχει ιδιαίτερα μεγάλο cast με κυριότερους τους Fionn Whitehead( Tommy), Tom Glynn-Carney( Peter), Barry Keoghan( George), Sir Kenneth Branagh( Commander Bolton), Cillian Murphy( Shivering Soldier), Mark Rylance (Mr Dawson) και Tom Hardy( Farrier). Η ταινία έχει πολύ καλές κριτικές με 7,9 στα 10 στο imdb και 94 στα 100 στο metacritic. Την μουσική έγραψε ο Hans Zimmer. H ταινία δεν έχει ιδιαίτερες ιστορικές ανακρίβειες και επιζώντες της πραγματικής εκκένωσης το επαληθεύουν. Είχε 8 υποψηφιότητες για Oscar εκ των οποίων κέρδισε 3(Best Film Editing, Best Sound Editing, Best Sound Mixing).
Πλοκή
Στην ταινία παρακολουθούμαι τι γίνεται στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα.
Ξηρά: Ένας άγγλος στρατιώτης ( Tommy), γλιτώνει από μια έφοδο των Γερμανών και καταφέρνει να φτάσει την παραλία όπου βρίσκονται όλα τα συμμαχικά στρατεύματα. Εκεί θα συναντήσει άλλους δύο στρατιώτες και θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες να τους να διαφύγουν.

Θάλασσα: Όταν το αγγλικό πολεμικό ναυτικό ζητά από τους πολίτες να πλεύσουν προς την Δουνκέρκη για να βοηθήσουν στην εκκένωση των στρατιωτών, ένας ναυτικός μαζί με τον γιο και έναν φίλο του θα προσπαθήσουν να πάνε προς τα εκεί, σώζοντας στην πορεία τους κι ένα στρατιώτη από ένα πλοίο που βυθίστηκε καθώς έφευγε από την Δουνκέρκη…
Αέρας: Παρακολουθούμε την ιστορία 3 αγγλικών μαχητικών αεροπλάνων καθώς προσπαθούν να πλησιάσουν στην Δουνκέρκη για να βοηθήσουν στην εκκένωση.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου