Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ -ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ -ΓΡΑΜΜΗ 1056

 Την Πέμπτη 2 Μαρτίου του 2017, επισκέφτηκε το σχολείο μας η  ψυχολόγος     «του  Χαμόγελου του Παιδιού»   κ. Σωτηρία Μπαράκου  με σκοπό  μία δίωρη  συζήτηση -ενημέρωση των 40 παιδιών του προγράμματος  σχετικά με:

 

  • την ίδρυση,
  • τη λειτουργία και την προσφορά  του συλλόγου, 
  • το σημαντικό έργο των εθελοντών στο οποίο στηρίζεται
  • αλλά  κυρίως  να συζητήσουμε για τις μορφές  παιδικής κακοποίησης και 
  •  τη χρησιμότητα της τηλεφωνικής γραμμής 1056.


    Αρχικά , η ψυχολόγος και τα παιδιά ,συζητήσαμε σχετικά με τον ιδρυτή του οργανισμού  και τον μικρό Ανδρέα Γιαννόπουλο ,εξαιτίας του οποίου ιδρύθηκε  ο σύλλογος το ΄ Χαμόγελο του Παιδιού"  ο οποίος αναλαμβάνει να στηρίξει και να επανεντάξει στις οικογένειές τους παιδιά των οποίων οι οικογενειακές  συνθήκες είναι ακατάλληλες για την ομαλή ανατροφή τους . Το χαμόγελο του παιδιού  είναι δίπλα σε κάθε παιδί θύμα Βίας  Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία. σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Σε αυτό το σημείο , τονίστηκε η αξία και η χρησιμότητα της τηλεφωνικής γραμμής 1056 η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο , χωρίς χρέωση , και στην οποία μπορούν να απευθυνθούν είτε παιδιά που βιώνουν  κακοποίηση ,δυσμενείς οικογενειακές συνθήκες , είτε άτομα που είναι μάρτυρες αυτής της κατάστασης . 

Επιπλέον,η γραμμή είναι ανώνυμη , και οποιοδήποτε παιδί μπορεί να απευθυνθεί σε αυτή για οποιοδήποτε πρόβλημα το απασχολεί , προσωπικό , οικογενειακό κτλ , αφού δέκτες του τηλεφωνήματος είναι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του συλλόγου .


Είσαι παιδί σε ανάγκη ; Ξέρεις κάποιο παιδί σε ανάγκη ; 

Κάλεσε ΤΩΡΑ στη γραμμή ζωής 1056 .

     Μαρίλία Κωνσταντινοπούλου     &
                                            Μαριτίνα Κανελλοπούλου Α 2

                             Υπέυθυνη εκπαιδευτικός:  Σιδέρη Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου