Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ...!!!

Η εφηβεία είναι μια περίοδος γεμάτη συναισθηματικές και φυσικές αλλαγές και καινούρια αισθήματα. Για μένα η  εφηβεία ήρθε πολύ απότομα, αρχίζοντας με αλλαγές τόσο στο σώμα όσο και στις συνήθειες, πράγμα φυσιολογικό για έναν έφηβο. Η εφηβεία  ακόμα είναι το χρονικό διάστημα στην ζωή του ανθρώπου, όπου αυτός εξερευνεί το αντίθετο φύλο. Οι έφηβοι ερωτεύονται, πληγώνονται και, γενικότερα αρχίζουν να σχηματίζουν μια εικόνα για τους ανθρώπους γύρω τους. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη να υπάρχει σωστή καθοδήγηση, ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις για τον έφηβο. Ταυτόχρονα, όλοι οι έφηβοι χρειάζονται και περισσότερο προσωπικό χρόνο για να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και τα καινούρια τους συναισθήματά του. Τέλος, στην εφηβεία δημιουργείται και ολοκληρώνεται η προσωπικότητα του νέο, Ο έφηβος σχηματίζει απόψεις τις οποίες θα κουβαλά μαζί του συνεχώς, ονειρεύεται για το μέλλον (επιλογή επαγγέλματος κλπ) πραγματοποιεί κάποιες επιλογές που θα καθορίζουν και το μονοπάτι που θα ακολουθήσει στην ζωή του. Αυτή είναι φια μένα η εφηβεία. Μια περίοδος με πολλές αλλαγές, κυρίως στον συναισθηματικό κόσμο, μια περίοδος που ο νέος γνωρίζει για την σεξουαλικότητα, και δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό, σχηματίζει απόψεις, παίρνει αποφάσεις και ολοκληρώνεται σαν προσωπικότητα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η εφηβεία είναι η ομορφότερη περίοδος στην ζωή κάποιου και δεν πρέπει να χαραμίζεται άσκοπα.
                                                                                                             Μαθητής Γ΄ λυκείου    




 


Είναι γεγονός, πως η εφηβεία είναι η μεταβατική περίοδος του ανθρώπου από την παιδική ηλικία στην πιο ώριμη, αυτή της ενηλικίωσης . Βέβαια, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ανάλογα με το ρόλο και το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου παρατηρούνται διάφορες αλλαγές, τόσο στο σώμα, όσο στην συμπεριφορά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα . Πολλοί και κυρίως οι γονείς τρέμουν στο άκουσμα της εφηβείας . Φυσικά, αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη και φέρνει αντίθετα αποτελέσματα στους έφηβους από τα προσδοκώμενα . Κατά την διάρκεια της εφηβείας, ο κάθε έφηβος αναζητά απαντήσεις, και αναπτύσσει δικές του απόψεις σε διάφορα θέματα . Βέβαια, σημαντικός παράγοντας για την ομαλή διάρκεια της εφηβείας είναι η συνεχής στήριξη και φροντίδα των εφήβων από τους δικούς τους ανθρώπους.

                                                                   Μαθητής Α΄ λυκείου  

Γράψε και εσύ το δικό σου άρθρο...Πες μας την γνώμη σου για θέματα που αφορούν τους νέους_ έφηβους _πολίτες...Στείλε το σε email στο 5ogelblog@gmail.com...


Copyright students_in_arts 2015

                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου