Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: DRIVE


Γράφει:Φίλιππος  Βιέννας  Α1

To drive είναι δραματική περιπέτεια του 2011. Σκηνοθετήθηκε από τον Nicolas Winding Refn και το σενάριο είναι του Hossein Amini και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του James Sallis. Πρωταγωνιστούν ο Ryan Gosling( driver), Carey Mulligan(Irene), Bryan Cranston(Shannon), Christina Hendricks(Blanche), Ron Perlman(Nino), Oscar Isaac(Standard Gabriel) και Albert Brooks(Bernie Rose).
H ταινία έχει θετικές κριτικές με 7,8 στο imdb και 78 στο metacritic. Προσωπικά βάζω στην ταινία 9 στα 10 για τις απίστευτες ερμηνείες, για την γεμάτη αγωνία πλοκή της καθώς και για την μουσική που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία η οποία απογειώνει μια απίστευτη ταινία.
                                                    Πλοκή 
Ο driver είναι ένας μηχανικός αυτοκινήτων που εργάζεται και ως stuntman σε ταινίες αλλά και σαν οδηγός σε ληστείες. Κάποια στιγμή το αφεντικό του πείθει έναν μαφιόζο να χρηματοδοτήσει τον driver για να τρέξει σε αγώνες ταχύτητας. Παράλληλα ο driver γνωρίζει την Irene την γειτόνισσα του την οποία ερωτεύεται. Η ειδυλλιακή του ζωή καταστρέφεται όταν ο άντρας της Irene αποφυλακίζεται ο οποίος ξυλοκοπείται επειδή χρωστά λεφτά από την περίοδο της φυλάκισης του. Σε μια προσπάθεια του να βοηθήσει την Irene ο driver συμφωνεί με τον άντρα της να κάνουν μια δουλεία την οποία τους αναθέτει ένας τρίτος. Η δουλεία όμως στραβώνει με αποτέλεσμα ο άντρας της Irene να δολοφονείται και αυτός βρίσκεται με ένα εκατομμύριο δολάρια που ανήκουν στην μαφία. Ο driver θα μπλεχτεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό, με μόνο του σκοπό να σώσει την Irene αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου