Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η ομάδα εφήβων ενεργών πολιτών του 5ου ΓΕΛ στην "Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων προσφύγων & Μεταναστών.


Επειδή η αλληλεγγύη,η αγάπη, ο ανθρωπισμός και ο πόνος του άλλου δεν έχουν  "σύνορα"....

 Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 19.00 μμ  με μια   ομάδα 22 ενεργών μαθητών-πολιτών του σχολείου μας και γονείς επισκεφτήκαμε το στέκι της κίνησης μεταφέροντας τρόφιμα και ρούχα που μαζέψαμε στη "γωνιά αλληλεγγύης" του σχολείου μας.
     

Κατόπιν  οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον 
  κ.Νίκο Παπαγεωργίου μέλος της Κίνησης, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιβίωση και την καθημερινότητά τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μετά από μεγάλη ταλαιπωρία καταλήγουν στην πόλη μας.

Ενημερωθήκαμε επίσης για το σημαντικό  έργο της 'Κίνησης"  και το κυριότερο ήρθαμε σε επαφή και συζητήσαμε με πρόσφυγες που επισκέπτονται το στέκι και παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας από εθελοντές.
Ακούσαμε από τους ίδιους τις αιτίες που τους έκαναν να φύγουν από τη χώρα τους και τις δύσκολες συνθήκες  της ζωής  τους, αλλά και τα  όνειρά τους που χωρίς αυτά δεν θα άντεχαν να συνεχίσουν.

Ήταν για όλους μας μια σπουδαία εμπειρία!!!

Νικολακοπούλου Ελένη:"ένιωσα μεγάλη χαρά που μπορέσαμε και προσφέραμε ένα μεγάλο χαμόγελο σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ένιωσα συγκινημένη ακούγοντας τις ιστορίες τους πήραμε πολλά θετικά μηνύματα από τη δυναμή τους και τα όνειρά τους που με τόση δυκολία προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν..."
Βαλάχά Ελευθερία:"Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία γιατί είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με ανθρώπους που από την μία στιγμή στην άλλη άλλαξε δραματικά η ζωή τους ,χωρίς να φταίνε, και αναγκάστηκαν να φύγουν από την χώρα τους"
Αρβανίτη Γεωργία:Ένιωσα συγκινημένη και ευτυχισμένη που φάνηκα χρήσιμη και προσέφερα λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μου σε άτομα που το είχαν ανάγκη Κάποιο γεναίο παιδί που γνωρίσαμε εκεί και μας μίλησε για τον αγώνα του και τα όνειρά του μας είπε πως η γνώση και ο αγώνας για καλύτερη ζωή δεν έχει τέλος.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ...

Συμμετείχαν οι μαθητές-ενεργοί πολίτες:
Αρβανίτη Γεωργία   Α1
Τζόυδα Χριστίνα-Τζαβάρα Θεώνη-Πρέντζα Μυρτώ -Πετροπούλου Χαρά   Α3
Βαλαχά Ελευθερία -Αντωνάκη Δήμητρα -Διγγελόπουλος Πέτρος-Κόκκινος Γιώργος  Β1
Κονόμη Μαριλένα-Λαζανά Εύα-Λεβεντάκου Φωτεινή Β2
Μπάρλου Παναγιώτα-Καπώνη  Ελένη-Νικολακοπούλου Ελένη -Ντούρο Έστερ &Λάλα Σάρα  Β3
Παρακεντές Δημήτρης-Σοφιανού Μάρθα-Φούντου Μαίρη  Β4
Κομηνάτος Τιμόθεος Γ2
                                      
 







Υπέυθυνοι εκπαιδευτικοί; :Σοφία Σιδέρη & Ραβαζούλα Γιώτα

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων...
                                          #Ενεργοί πολίτες εν δράσει 2019 "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου