Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πολιτισμός και Έφηβοι


#Vol 1                                                       
   By Andria Petrop B’2

Ο πολιτισμός της κάθε χώρας αποτελεί και την ταυτότητά της.Καθώς όμως βρισκόμαστε  στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της παγκοσμιοποίησης είναι φυσιολογικό να υπάρχει και πολυπολιτισμικότητα στην τέχνη.

Θεωρώ πως η εξωσχολική ενασχόληση αποτελεί όχι απλά σωστή αξιοποίηση του χρόνου μας αλλά και…σωτηρία. 

Τις περισσότερες φορές θολώνουμε από τα προβλήματα μας, από το διάβασμα του σχολείου αλλά και από το έξτρα διάβασμα από το φροντιστήριο και χρειαζόμαστε κάτι να μας…ξεθολώσει, να μας κάνει τέλος πάντων να ξεχάσουμε τα πάντα γύρω μας και οτιδήποτε μας προβληματίζει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

 Για άλλους αυτό το κάτι είναι ο αθλητισμός…η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων…η μουσική…ο χορός….η ποίηση…

η ζωγραφική αλλά σήμερα θα ήθελα να επικεντρωθώ λίγο 

περισσότερο στον χορό (ναι ναι ξέρω ότι όσοι με γνωρίζετε περιμένατε να μιλήσω για το ποδόσφαιρο αλλά όχι σήμερα…ίσως να κάνω άρθρο γι’ αυτό άλλη στιγμή).

Ο χορός για πολλούς από εμάς είναι τρόπος έκφρασηςτου κάθε μικρού συναισθήματος που μπορεί να νιώσουμε…είτε αυτό είναι θυμός, είτε στενοχώρια, είτε χαρά, είτε αγάπη…και η αλήθεια είναι ότι ίσως να είναι και ένας πανέμορφος τρόπος έκφρασης επειδή εκτός από την ενέργεια που μας δίνει (εκτόνωση και αδρεναλίνη) συνδυάζει και την μουσική κάνοντάς μας να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε, τοποθετώντας το μυαλό μας σε μία διεργασία όπου δεν σκέφτεται και απλά πράττει Και το πιο σημαντικό…μας κάνει χαρούμενους. Για λίγο ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα αφήνοντας πίσω μας τα προβλήματα μας.

Σκεφτείτε τώρα πόσο σημαντικό είναι κάτι τόσο απλό όπως ο χορός σε εμάς. 

Κάποτε (πριν κάτι εβδομάδες δηλαδή, τι κάποτε λες και έχω ζήσει πολλές δεκαετίες) μία πολύ καλή μου φίλη μου είπε ότι χωρίς τον χορό και την μουσική, ίσως να μην ήταν εδώ που είναι τώρα και να μην είχε την ίδια προσωπικότητα και τον ίδιο χαρακτήρα. 
Και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί της απλά…αλλιώς το εννοεί αυτή και αλλιώς εγώ.

Δύο από τις αγαπημένες μου χορογραφίες.
 Το πρώτο τραγούδι λέγεται Stolen Dance από τον Milky Chance και 

το δεύτερο Shape of you από τον Ed Sheeran.Ο Kyle Hanagami είναι ένας πολύ γνωστός χορογράφος και η σχολή του είναι από τις διασημότερες στην Αμερική,Λος Άντζελες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου