Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΚΡΟΚ & GREEN -DAY

Oι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον ακουστά το πασίγνωστο πλέον υγκρότημα GreenDay.

Ακόμα και κάποιος που δεν  προτιμάει να ακούει ροκ μουσική, σίγουρα έχει ακούσει το όνομά τους.
Οι GreenDay λοιπόν είναι αμερικάνικο πανκροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1987 στην Καλιφόρνια με αρχικό όνομα Sweet Children. Το συγκρότημα αποτελούσαν αρχικά   ο Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ (φωνητικά, κιθάρα), o Μάικ Ντερντ (μπάσο, βοηθητικά φωνητικά) και ο Τζον Κιφμέγιερ ή Αλ Σομπράντε (ντραμς, βοηθητικά φωνητικά). Το 1990, και με την αποχώρηση του Κιφμέγιερ και του ΤρεΚουλ, άλλαξαν το όνομά τους σε GreenDay.
Οιρώιμες" κυκλοφορίες τους ήταν από την ανεξάρτητη εταιρεία Lookout!Records. Καμία από εκείνες τις κυκλοφορίες δεν έγινε ευρέως γνωστή, άρα ούτε και το συγκρότημα. Ώσπου ήρθε το άλμπουμ "Dookie" το 1994 στο οποίο οφείλεται η επιτυχία τους.
Από τότε, οι έγιναν ευρέως γνωστοί μαζί με τις άλλες Καλιφορνέζικες μπάντες The Offspring και Rancid, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τρία άλμπουμ που ακολούθησαν το "Dookie"("Insomniac", "Nimrod" και "Warning") δεν είχαν την επιτυχία του "Dookie", αλλά θεωρήθηκαν αρκετά καλά. Η "ροκ όπερα", "American Idiot", που κυκλοφόρησε το 2004, κατάφερε να ελκύσει και νεαρότερο κοινό και πούλησε                   10 εκατομμύρια CD στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μπάντα υπολογίζεται να έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, με τα 25 εκατομμύρια να έχουν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχουν κερδίσει πέντε Βραβεία Γκράμι: Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής για το Dookie, Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για το American Idiot, Δίσκος της Χρονιάς για το τραγούδι Boulevard of BrokenDreams, Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για δεύτερη φορά για το 21st CenturyBreakdown και Καλύτερη Μουσική Παράσταση για το American Idiot: The OriginalBroadwayCastRecording
                                                                                                        Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki



«…Ακόμα οι στοίχοι των πιο πολλών τραγουδιών τους έχουν νόημα κι αυτό με γοητεύει και με αγγίζει μέσα μου. Επίσης για κάποιο περίεργο λόγο το τρελό βλέμμα που έχει ο τραγουδιστής σχεδόν σε όλα τα video-clipμε μαγνητίζει (δείτε το basketcase. Εκεί είναι πολύ έντονο!) Κι τέλος όταν ακούω την μουσική τους μπορώ να κλείνομαι στο δωμάτιο μου κι να κοπανιέμαι με τις ώρες (μην μου πείτε ότι εσείς δεν το κάνετε!)…..»
Είπε μία θαυμάστριά τους στο μπλογκ της και κατά την δική μου γνώμη…δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα!!!
                                       ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου