Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η πρώτη ατομική έκθεση του Νικόλα Γερασιμόπουλου φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Παλίσσανδρος» της Πάτρας

Την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει στην Πάτρα ο Νικόλας Γερασιμόπουλος. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης «Παλίσσανδρος», στην οδό Ερμού 8 Πάτρα, από τις 11 έως τις 26 Απριλίου 2014. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σημερα Παρασκευή 11 Απριλίου στις 20:30.
Ο Νικόλας Γερασιμόπουλος, σε αυτή την πρώτη ατομική του έκθεση, αποπειράται να αποτυπώσει στον καμβά την υπέροχη, σύνθετη και μοναδική γυναικεία φύση. Οι γυναικείες φιγούρες του μέσα από τη μικτή τεχνική χρώματος φόρμας, που χρησιμοποιεί, αντικατοπτρίζουν τις πολλαπλές εκφάνσεις της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, με όλες τις αντιφάσεις και τις ιδιαιτερότητες που τις διακρίνουν.
Άλλοτε στιβαρές και αυστηρές, άλλοτε ανάλαφρες και παιγνιώδης, αλλά πάντοτε μυστηριώδης και ερωτικές, οι γυναίκες του Νικόλα Γερασιμόπουλου σας προ(σ)καλούν να τις ανακαλύψετε!
Ο Νικόλας Γερασιμόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε διακοσμητική στην ΑΚΤΟ. Για τα επόμενα έξι χρόνια μαθήτευσε στο εργαστήρι κατασκευής κορνίζας του Κ. Χαραλαμπόπουλου στην Πάτρα.

Το 1995, και ενώ συνεχίζει να ασχολείται με την τέχνη της κορνίζας δημιουργεί την αίθουσα τέχνης «Παλίσσανδρος», ένα χώρο που γρήγορα αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης των σύγχρονων τάσεων, φιλοξενώντας εκθέσεις Πατρινών και όχι μόνο καλλιτεχνών.
Το 1999 συνεργάστηκε με τη Μονή Αγίας Λαύρας και οργάνωσε την έκθεση των χειρογράφων της Ελληνικής Επανάστασης, που φυλάσσονται στη μονή. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις διακοσμητικές εφαρμογές σε χώρους (σπίτια, καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας) και την αποκατάσταση ξυλόγλυπτων επιφανειών (τέμπλα) σε ναούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία SMIK INTELLIGENT LIVING και η ΑCHAIA CLAUSS.
Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού, ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (www.koinotopia.gr)
Η έκθεση θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 / 18:30 – 21:00. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως και το Σάββατο 26 Απριλίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου