Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πρόταση για βιβλίο!

Nίκος Θέμελης: «Η αναχώρηση»
Εκδόσεις «Μεταίχμιο»
Το ύστατο βιβλίο του Νίκου Θέμελη το οποίο ανέσυρε από τον υπολογιστή του η σύζυγός του μετά τον θάνατό του.
1823-1825. Στις δύσκολες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, στο τσιφλίκι του που δέσποζε στον κάμπο του Ναυπλίου, και ο Μισέλ Ντε Κριγιόν, φιλέλληνας, γιατρός, ταλαντεύονται ανάμεσα στα διλήμματα και στις αλλαγές της εποχής τους.
2009. Αθήνα, σε άλλες δύσκολες εποχές. Ο Λάζαρος Χατζημιχαήλ, απόγονος του πρώτου, ανώτερος δικαστικός, τη μέρα που συνταξιοδοτείται αναλογίζεται τη ζωή του. Θα τολμήσει και την αναχώρησή του;
DouglasKennedy: "Aπ την πρώτη στιγμή"
Εκδόσεις «Μεταίχμιο»
Το βιβλίο του αμερικανού μπεστσελερίσταDouglasKennedy ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με στοιχεία θρίλερ και ψυχροπολεμικής κατασκοπείας. Ένα συγκινητικό λαβ στόρι στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου. Ο αποτυχημένος γάμος των γονιών του έκανε τον Τόμας να αποφεύγει τις δεσμεύσεις. Κάθε φορά που αντιλαμβανόταν ότι μια γυναίκα άρχιζε να τον αγαπάει, χώριζε κι έφευγε. Τελικά παντρεύτηκε την Τζαν, η οποία από την αρχή ήξερε ότι ο έρωτας της ζωής του ήταν μια άλλη, για την οποία δεν της μίλησε ποτέ.
Ασημάκης Πανσέληνος: «Τότε που ζούσαμε»
Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Γραμμένο μες στη δικτατορία της χούντας, το Τότε που ζούσαμε αποτελεί μια πράξη αντίστασης και μαζί μιαν απολογία της γενιάς του Ασημάκη Πανσέληνου (1903-1984). Ο Ασημάκης Πανσέληνος αναθυμάται τη ζωή του γνωρίζοντας πως ζει κανείς την εποχή που αγωνίζεται για κάτι καλύτερο, την εποχή που κάνει το χρέος του σαν πολίτης και σαν άνθρωπος προς τους συμπολίτες του και προς τους ανθρώπους του τόπου του και όλου του κόσμου. Οι αναμνήσεις του είναι η τελευταία του προσπάθεια να αγωνιστεί ξανά, η προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου