Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται στο Μικρό Πρίγκιπα!


Ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές του νεανικού και όχι μόνο κοινού έρχεται για μία συναυλία στην Πάτρα.

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 09.00 το βράδυ ο αγαπημένος ερμηνευτής μικρών και μεγάλων, ο Γιάννης Κότσιρας, έρχεται στην Πάτρα και συγκεκρμένα στοΜικρό Πρίγκιπα για μία αξέχαστη συναυλία.

Είσοδος: 15 ευρώ
Προπώληση: 

Musical, Discover, Oro Antico
Τα 200 πρώτα κοστίζουν 12€ και τα υπόλοιπα σε προπώληση και πόρτα (αν δεν εξαντληθούν) 15€ . Κρατήσεις τραπεζιών (περ.αριθμός) στα 6943268822 & 6972807170. 


Βιογραφικό:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του θητεία στο τραγούδι το 1990, τραγουδώντας ρεμπέτικα και λαϊκά. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1996 «Αθώος Ένοχος» σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Άρη Δαβαράκη.
Ακολουθούν:
1997 "Μόνο ένα φιλί" (2 φορές πλατινένιο) (Ευανθία Ρεμπούτσικα - Ελένη Ζιώγα), 1999 "Φύλακας Άγγελος" (2 φορές πλατινένιο) (Αντώνης Μιτζέλος - Ελένη Ζιώγα), 2000 "Είναι δική μας η ζωή μας" (χρυσό) (Ευανθία Ρεμπούτσικα - Άρης Δαβαράκης), 2001 "Εφάπαξ" (CD single, χρυσό) (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Ισαάκ Σούσης), 2002 διπλό CD "Γιάννης Κότσιρας LIVE" (3 φορές πλατινένιο με πάνω από 170.000 σε πωλήσεις), 2003 "Ξύλινο αλογάκι" (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Ισαάκ Σούσης) (πλατινένιο) και το DVD "Τι τραγούδι να σου πω", 2004 "30 και κάτι" (Μανώλης Φάμελλος - Κώστας Λειβαδάς) (πλατινένιο), 2006 "Ταξίδια φιλιά" (Πλατινένιο).
Έχει συνεργαστεί με την Χάρις Αλεξίου,την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Νίκο Αντύπα, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλους.
Από το 2010 έχει ξεκινήσει η συνεργασία του με την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Yasmin Levy με την συμμετοχή του σε συναυλίες της σε Ελλάδα και Ισραήλ.
Έχει γράψει στίχους και μουσική για τον Γιάννη Κούτρα, την Ραλλία Χρηστίδου, τη Σαλίνα, τη Σοφία Στρατή, το Δημήτρη Μπάση και για τον Δημήτρη Μητροπάνο.
Επίσης έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και δισκογραφικά στα σημαντικότερα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, του Γιάννη Μαρκόπουλου, και του Θάνου Μικρούτσικου.
Τον Οκτώβριο του 2003 τιμήθηκε με το βραβείο “Best Selling Greek Artist” που διοργανώνεται από το ινστιτούτο World Music Awards και την IFPI και αφορούσε συνολικά στις πωλήσεις των δίσκων του για το 2002 και το 2003.
Τον Μάρτιο του 2004, μερικές ημέρες μετά από την τελετή αφής της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, κυκλοφόρησε διεθνώς το CD single "Pass The Flame", όπου ερμηνεύει το επίσημο τραγούδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004, με το οποίο συμμετείχε και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Το "Pass The Flame" γράφτηκε από τον Trevor Horn, έναν συνθέτη που έχει συνδέσει το όνομά του με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες διεθνώς (Paul Mc Cartney, Bryan Ferry, Pet Shop Boys, Art of Noise κλπ...), ηχογραφήθηκε στα Sarmwest Studios στο Λονδίνο και τους ελληνικούς στίχους έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου.
Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε μια συναυλία-γιορτή για τα "10 χρόνια live" του, στο Λυκαβηττό με τη συμμετοχή πολλών φίλων όπως ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μανώλης Φάμελλος, η Ραλλία Χρηστίδου, η Σοφία Στρατή, ο Στάθης Δρογώσης, ο Αντώνης Μιτζέλος και ο Θάνος Παπανικολάου. Η συναυλία στέφθηκε με πρωτοφανή επιτυχία καθώς παρευρέθησαν πάνω από 7.500 θεατές.
Τον Σεπτέμβρη του 2008 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο "Και πάλι παιδί", με την οποία ο Γιάννης Κότσιρας μας πρότεινε έναν εντελώς νέο ήχο και ύφος, σε μια μεγάλη παραγωγή που ολοκληρώθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Την μουσική υπογράφει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, τους στίχους ο Νίκος Μωραΐτης, ενώ συμμετέχει με στίχους και μουσική και ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας.
Τον Μάιο του 2010, κυκλοφόρησε το "Γιάννης Κότσιρας LIVE 2010" ένα διπλό album γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά σε συναυλίες και παραστάσεις από το 2003 μέχρι και το 2010.
Από το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα η εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Δημήτρη Μπάση, όπου συνεχίζεται και τον φετινό χειμώνα στο Κέντρο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου