Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Καλιφόρνια Ντρίμιν...!

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου και για το διάστημα 10 ώς 28 Απριλίου, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» θα παρουσιάζει στο θέατρο Αγορά καθημερινά, εκτός από Δευτέρα και Τρίτη, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη Καλιφόρνια Ντρίμιν.

Το έργο, που αποτελεί τη δεύτερη παραγωγή του «ΡΕΦΕΝΕ» για το θεατρικό έτος 2012 – 2013, μετά τους Πειρασμούς σΑΡΚΑΣ και  τους σΑΡΚΑΣμούς του Αρκά, αναφέρεται στη ζωή δύο νεαρών, που ζουν στο μεταίχμιο μεταξύ συμμόρφωσης στο κοινωνικό σύστημα και επανάστασης, αγάπης και συναισθηματικού κενού, παιδικότητας και ενηλικίωσης. Οι νεαροί ήρωες, που στερούνται γλωσσικής παιδείας και γενικότερα μορφωτικών εμπειριών, λατρεύουν τον Τζίμι Χέντριξ και το ροκαμπίλι του ’60. Ο συγγραφέας τους «συλλαμβάνει» τη στιγμή που καταστρώνουν σχέδια για να κατακτήσουν το όνειρό τους, να ζήσουν, δηλαδή, ένα διάστημα στην Καλιφόρνια. 

Το Καλιφόρνια Ντρίμιν αποπνέει βαθιά ανθρωπιά, καθώς δίνει λόγο και σκηνικό βήμα σε ήρωες ανίσχυρους κοινωνικά και γνωστικά, που κινούνται στο θολό χώρο μεταξύ περιθωρίου και κοινωνικού προσκηνίου και που διαθέτουν την παράφορη ορμή, την αφοσίωση στο όνειρο και τη μεθυστική προσδοκία κάθε νεανικής ψυχής. Το έργο απέσπασε το 1ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου για το 2002 και η αμεσότητά του το καθιστά συχνά ελκυστικό για κρατικές, ιδιωτικές και ερασιτεχνικές σκηνές.


by: happyweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου