Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΑΤΡΑ – ΜΠΑΡΙ, για παράδειγμα φορτηγατζής...!

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «LA BOTTEGA DELLE VOCI-CENTRO DI PRODUZIONE TEATRALE II» που έχει ενταχθεί στα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας  2007-2013 θα παρουσιάσει την παράσταση Πάτρα-Μπάρι στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 19, 20 και 21 Απριλίου στις 21:30 μ.μ.
Το δραματουργικό υλικό της παράστασης είναι το αποτέλεσμα ερευνητικής διαδικασίας ομάδας δραματολόγων και ηθοποιών πάνω σε   ντοκουμέντα  που αφορούν  στις εμπειρίες ανθρώπων, οι οποίοι λόγω συγκεκριμένης επαγγελματικής ιδιότητας - οδηγοί σε φορτηγά οχήματα -διασχίζουν συχνά την Ευρώπη. Το σκεπτικό της παράστασης βασίστηκε στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πόλης των Πατρών που είναι το λιμάνι της, πύλη – από και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Συνθέτοντας σπαράγματα βιογραφίας ανθρώπων με τη συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα, η  παράσταση αναδεικνύει  ως βασικό ερώτημα τη διαπλοκή της προσωπικής ιστορίας με το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής μας, μιας εποχής μετέωρης ανάμεσα σε ένα δύσκολο παρόν και ένα άγνωστο μέλλον. Μιας εποχής που η αξία της προσωπικής μαρτυρίας και ύπαρξης κονταροχτυπιέται με τους κανόνες μιας «οικονομικής ηθικής»
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά
Δραματουργική Επεξεργασία: Ελένη Μποζά , Συγκλητική Βλαχάκη, Αγγελική Κουστένη, Γιώργος Παπαστεφάνου. Παναγιώτης Σκούρας, 
Σκηνικό-κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν 
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Δημήτρης Θεοχάρης
Κίνηση: Μάρω Γαλάνη 
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαστεφάνου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Νίκος Γιαλελής
Βασίλης Κόκκαλης
Μίλτος Νίκας
Γιώργος Ρούφας
Δρόσος Σκώτης 
Το έργο La Bottega delle Voci – Centro di Produzione Teatrale II αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου La Bottega delle Voci – Centro di Produzione Teatrale που στόχο έχει την ενίσχυση και ενθάρρυνση της δημιουργίας σύγχρονων θεατρικών παραγωγών, την καταγραφή της υπάρχουσας δυναμικής του θεατρικού τομέα στις περιοχές παρέμβασης, τη δημιουργία θεατρικού δικτύου για την επίτευξη σύνδεσης της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας καθώς και στη βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών μέσω της ανταλλαγής πρακτικών. 
Για την ανάπτυξη δημιουργικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για την άμεση επαφή του κοινού με θεατρικές παραγωγές που αποτυπώνουν τη διαφορετικότητα στην καλλιτεχνική έκφραση, δουλεύουν από κοινού η Ένωση Θεάτρων Απουλίας, τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Κέρκυρας, το Θέατρο τσι Ζακύνθου καθώς και οι Περιφέρειες Απουλίας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


by:happyweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου