Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ :Bohemian Rhapsody


                                            Φίλιππος Βιέννας  Α1

Βιογραφική ταινία του 2018, που αφηγείται την ζωή του Freddie Mercury καθώς και του rock συγκροτήματος Queen.

Σκηνοθετήθηκε από τους Dexter Fletcher, Bryan Singer. Ο Rami Malek υποδύθηκε τον Mercury παρόλο που αρχικά το 2010 ο ρόλος είχε δοθεί στον Sacha Baron Cohen. Η Lucy Boynton υποδύεται την κοπέλα του Mercury. Tην μπάντα των Queen υποδύθηκαν οι Gwilym Lee (κιθαρίστας), Ben Hardy (ντράμερ) και Joe Mazzello (μπασίστας). H ταινία έχει θετικές κριτικές από το κοινό με 8,4 στα 10 στο imdb παρόλο που στο metacritic έχει μόνο 49 στα 100. Προσωπικά η ταινία μου άρεσε και θα της έβαζα 8 στα 10. Η ερμηνεία του Malek καθώς και οι μουσικές σκηνές είναι καταπληκτικές. Όμως το υπόλοιπο cast δεν δίνει όση ζωντάνια στους ρόλους τους παρόλο που όλοι είχαν κάποιες καλές σκηνές.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος («Η πιο Σκοτεινή Ώρα»«Η Θεωρία των Πάντων») θέτει ως σημείο εκκίνησης την πρώτη συναυλία των Queen με τον Μέρκιουρι και βάζει τελεία στην ανεπανάληπτη εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985

Περίληψη

Η ταινία ξεκίνα με την ένταξη του Mercury στους Queen και την σχέση τουMercury με την Mary Austin. Ύστερα οι Queen δημιουργούν το πρώτο τους album και υπογράφουν συμβόλαιο με μια δισκογραφική εταιρία. Το album γίνεται επιτυχία και κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική στην οποία ο Mercury αρχίζει να αμφισβητεί την σεξουαλικότητα του. Έπειτα από μια περιοδεία χωρίζει με την κοπέλα του και αρχίζει να βγαίνει με τον προσωπικό του manager τον Paul Prenter. Η επιτυχία της μπάντας συνεχίζεται αλλά ένταση αρχίζει να υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της μπάντας η οποία διαλύθηκε όταν ο Mercury υπέγραψε συμβόλαιο για σόλο album. Κατά την διάρκεια της δημιουργίας του album παίρνει μέρος σε ομοφυλόφιλα όργια με τον Paul. Όταν επισκέπτεται από την πρώην του, με την οποία κράτησε φιλικές σχέσεις από τότε που χώρισαν, ανακαλύπτει ότι ο Paul του κράτησε μυστικό την πρόταση για να παίξει στο Live Aid. Μετά από αυτό διώχνει τον Paul και γυρίζει στους Queen ζητώντας συγχώρεση. Τέλος μαθαίνει ότι έχει AIDS, άλλα παίζει στην συναυλία με την οποία τελειώνει και η ταινία.

Σημείωση: Η ταινία περιέχει μερικές ανακρίβειες όσο αναφορά την προσωπική ζωή του Mercury καθώς και την μπάντα.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου