Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ


                           
           Ο Leon ή Leon ο επαγγελματίας είναι μια ταινία  γαλλικής παραγωγής του 1994 η οποία έχει χαρακτηριστεί ως δραματική, θρίλερ και περιπέτεια. Πρωταγωνιστούν ο Jean Reno(Leon), ο Gary Oldman,(Norman Stansfield) και ήταν η ταινία με την οποία η Natalie Portman(Mathilda) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο. Ο Luc Besson σκηνοθέτησε και έγραψε την ταινία. 

Η ταινία είχε θετικές κριτικές με 8,6 στα 10 στο imdb και 64 στα 100 στο metacritic.               
Προσωπικά βάζω στην ταινία 9 στα 10 για τις απίστευτες ερμηνείες των τριών βασικών ηθοποιών αλλά και για το συγκινητικό τέλος της . 
    Oι ερμηνείες του Jean Reno και της Natalie Portman είναι απίστευτες καθώς σχηματίζεται μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους ενώ η ερμηνεία του Gary Oldman είναι μια από τις καλύτερες του. 
                                           Περίληψη
Η Μathilda είναι ένα δωδεκάχρονο μοναχικό κορίτσι που ζει με την οικογένεια της σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης δίπλα από το διαμέρισμα του Leon. Ο πατέρας της, που έκρυβε κοκαΐνη για τον διεφθαρμένο αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών(Stansfield), αρχίζει να κράτα μέρος των ναρκωτικών για τον εαυτό του κάτι που τραβάει την προσοχή του Stansfield ο οποίος τον σκοτώνει μαζί με όλη την οικογένεια της Mathilda η οποία γλυτώνει επειδή δεν ήταν σπίτι επειδή έλειπε σε μια δουλειά που την είχε στείλει ο πατέρας της. Γυρίζοντας στο σπίτι της βλέπει τους διεφθαρμένους αστυνομικούς, καταλαβαίνει τι έχει γίνει και χτυπά το κουδούνι στο σπίτι του Leon. Η Μathilda παράλληλα τραβάει την προσοχή των αστυνομικών. Λίγο πριν κάποιος σκοτώσει την Mathilda ο Leon διστακτικά της προσφέρει καταφύγιο. Η Mathilda που καταλαβαίνει ότι ο Leon στην πραγματικότητα είναι επαγγελματίας δολοφόνος του ζητά να την εκπαιδεύσει για να πάρει εκδίκηση για τον μικρό της αδερφό, το μόνο άτομο για το οποίο νοιαζόταν η Mathilda. O Leon, που αρχικά σκέφτεται να την σκοτώσει τελικά αποφασίζει να την εκπαιδεύσει./.......  
Μη θέλοντας να κάνω spoiler, την υπόλοιπη πλοκή θα την μάθετε βλέποντας την ταινία.
                                               

                                                        Φίλιππος Βιένας Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου