Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" ΣΤΗΝ " ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨"


Εθελοντική ομάδα 10-15 παιδιών του σχολείου μας, επισκέπτεται  τα Σάββατα
 5-7μ.μ την 
«ΚΙΒΩΤΟ της  ΑΓΑΠΗΣ» το Άσυλο Χρονίων Παθήσεων Παίδων, «ΓΑΛΗΝΗ  ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΠΑΙΔΩΝ» 
Τα παιδιά αρχικά ενημερώθηκαν για το έργο του ιδρύματος, και για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. 



Αποφάσισαν λοιπόν   να επισκέπτονται τα παιδιά  και να τους κάνουν συντροφιά, ένα  δίωρο περίπου  καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διαβάζοντάς τους παραμύθια,  τραγουδώντας ,χορεύοντας,παίζοντας μαζί τους και κάνοντας πιο ευχάριστα κάποια  απογεύματα αυτών των  παιδιών,

Κάθε Σάββατο η ομάδα μεγάλωνε και όλο και περισσότερα παιδιά  από το πρόγραμμα συμμετείχαν στην εθελοντική μας αυτή δράση,κάνοντας για άλλη μια φορά την αλλυλεγγύη πράξη.
                  
                     
βολτούλα πρωίνή στην Πλατεία με το Μίμη και τη Βιβή
                                     

 
  

  

  Το ίδρυμα «ΓΑΛΗΝΗ  ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΠΑΙΔΩΝ» φιλοξενεί 69 παιδιά και   έχει σαν σκοπό, να συνδράμει τις οικογένειες , κυρίως τις πολύτεκνες , αναλαμβάνοντας  το βάρος της ανατροφής παιδιών  με τόσο σοβαρά προβλήματα .
Λειτουργεί 2 τμήματα: ένα (1) τμήμα ανηλίκων που δέχεται παιδιά ηλικίας 1-18 ετών με βαρειές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ένα (1) τμήμα ενηλίκων που δέχεται αποκλειστικά τα παιδιά του τμήματος ανηλίκων όταν ενηλικιωθούν. Η εισαγωγή γίνεται είτε με αίτηση των γονέων, είτε με εισαγγελική παραγγελία, ή μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (παιδιά που γεννιούνται στα νοσοκομεία ή τα πηγαίνουν για περίθαλψη και εγκαταλείπονται εκεί).

Σε συνεργασία δε με το Σύλλογο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» εφαρμόζονται προγράμματα ψυχαγωγίας για όσα παιδιά είναι δυνατή η μετακίνηση τους,  όπως ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία της περιοχής κατά την θερινή περίοδο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, ημερήσιες εκδρομές , γεύματα σε εστιατόρια ή σε  σπίτια μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες μας.

Υπέυθυνες της Εθελοντικής μας ομάδας  οι μαθήτριες της
 Β Λυκείου : Νικολέττα Μελέτη & Αφροδίτη Συρέλλη 
Συμμετέχουν οι μαθητές:Κοσιώνη Μαρία-Άννα,Κομηνάτος Τιμόθεος, Τζούδα Ειρήνη,  Σιωρόκου Αγγελική, Γιαννόπουλος Βασίλης,Νταουσιάνης Παναγιώτης,Μπούρη Μαρία,Μενύχτα Δήμητρα,Πολυζωγοπούλου Ιωάννα,Πολυδωρόπουλος Στέφανος, Πετρολάρι Χριστίνα,Μιντίνι , Μουράτας Ιωάννα 

                                    Υπέυθυνη εκπαιδευτικός:Σοφία Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου