Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ "LIFE" Η ταινία της Δευτέρας 1.2.2016

                        
                                          " L I F E "                                    
Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ιδιαίτερης ανδρικής φιλίας ανάμεσα στον Τζέιμς Ντιν και τον φωτογράφο Ντένις Στοκ. Η φιλία ξεκίνησε κατά τη φωτογράφιση του Τζέιμς Ντιν για το περιοδικό Life. Οι φωτογραφίες αυτές του 1955 (την ίδια χρονιά σκοτώθηκε ο Τζέιμς Ντιν), έχουν αποκτήσει ιστορική σημασία για την τέχνη της φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Παράλληλα η ιστορία του Τζέιμς Ντιν, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις φωτογραφίες αυτές και ό,τι σημαίνουν για μια νέα κουλτούρα στους νέους.
 Σκηνοθεσία: Άντον Κόρμπιν
Σενάριο: Λουκ Ντέιβις
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν ΝτεΧάαν, Μπέκ Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Τεριό, Τζόελ Έντγκερτον, Αλεσάντρα Μαστρονάρντι.
Μουσική: Owen Pallett
Φωτογραφία: Charlotte Bruus Christensen
Μοντάζ: Nick Fenton
Χώρα: Γερμανία, Καναδάς (Έγχρωμη) Διάρκεια: 110΄
Πρώτη προβολή: Ώρα 6.00 μ.μ.
Δεύτερη προβολή: Ώρα 8.15 μ.μ.
Τρίτη προβολή: Ώρα 10.30 μ.μ..

Στο Λος Άντζελες του 1955 ο Ντένις Στοκ είναι ένας νεαρός, φιλόδοξος φωτογράφος που αναζητά το θέμα το οποίο θα τον κάνει διάσημο. Γνωρίζει έναν ανερχόμενο ηθοποιό, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι γρήγορα θα γίνει σταρ. Αλλά ο Τζέιμς Ντιν είναι όχι μόνον εντελώς απρόβλεπτος, αλλά και απρόθυμος να του χαρίσει το χρόνο του.
Η αληθινή ιστορία μιας φιλίας μετατρέπεται από τον Άντον Κόρμπιν («Control», «Ο Αμερικάνος») σε ένα στιλάτο οδοιπορικό στα jazzy ’50s που μιλά για τη φιλία, την επιτυχία, τον (καλλιτεχνικό) δημιουργό και το δημιούργημά του.Εξαιρετικός ως Τζέιμς Ντιν ο ταλαντούχος Ντέιν ΝτεΧάαν («The Amazing Spider-man», «Kill Your Darlings»), ο οποίος κλέβει την παράσταση από τον φιλότιμο Ρόμπερτ Πάτινσον.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου