Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

«GRAND PRIX της ΓΗΣ 2015»



Συμμετοχή των μαθητών του 5ου ΓΕΛ 


Το  Σάββατο, 25.4.2014, διεξήχθησαν  οι τελικοί αγώνες για την ανάδειξη των νικητών Γυμνασίων και Λυκείων              Φέτος  συμμετείχαν   27 γυμνάσια και 21 λύκεια, με περισσότερους από χίλιους μαθητές.
   Το 5Ο ΓΕΛ συμμετείχε με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς τους:
Ζιάζιαρη Ιωάννη- Σαλούστρου Ελεάννα-Οικονόμου Δημήτρη και Καλαμπούκα  Γιώργο και  εκπροσωπήθηκε επάξια από τους μαθητές: Δέφτο Ιωάννη  και Τριανταφυλλόπουλο Γιώργο από την Γ Λυκείου καθώς και τον  Παναγόπουλο Θεόδωρο από την Β  Λυκείου.
Τα παιδιά ήταν πρώτα μέχρι τη 19η ερώτηση  και τελικά κατέκτησαν την 4η   θέση. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εκπροσώπηση και την επιτυχία τους.!!!!!!!! 


Οι  αγώνες αυτοί ήταν  ο φετινός σταθμός των GRAND PRIX φυσικών επιστημών, που άρχισαν το 2012 με το GP Χημείας και συνεχίστηκαν το 2013 με το GP Φυσικής και το 2014 με το GP Βιολογίας  
Το φετινό GP όμως ήταν διεπιστημονικό.  
Το αντικείμενό του ήταν  αφενός η επισήμανση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όπως η κλιματική αλλαγή, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, οι συγκρούσεις και η εξαφάνιση των ειδών και αφετέρου ο δρόμος που μας συστήνει η επιστήμη και ο ανθρωπισμός για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά.
                   Μπράβο  παιδιά!!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου