Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Η Δήμητρα Ματσούκα κάνει COME BACK ως σύγχρονη Μήδεια!

Η μυστηριώδης και αμφιλεγόμενη Μήδεια, ξαναγεννιέται και πάλι από τις στάχτες της στο «μανιασμένο ποίημα» του Jean – René Lemoine, για να διηγηθεί με σημερινά λόγια, τη βιαιότητα και την προκλητική δύναμη του τραγικού…

Η Δήμητρα Ματσούκα παρουσιάζει στη σκηνή του Επίκεντρο+ το προκλητικό έργο του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στις 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:00.
«Όλα μακρινά, σβησμένα, περασμένα. Δεν ήμουν πια εγώ:
ήταν η Μήδεια, αλλά δεν ήμουν εγώ. Είχα δηλητηριαστεί. Είχα επιβιώσει απ’ τη φρίκη του έρωτα.
Λέω στον κόσμο ότι είμαι ηττημένη και δεν ντρέπομαι.
Είστε εχθροί μου στους αιώνες των αιώνων. Σας καταριέμαι, σας γαμάω, αρνούμαι τη συμπόνια σας, τις γνώσεις σας, τα πρωτόκολλά σας, τα ευαγγέλιά σας, σας σκοτώνω. Είναι φρικτές όλες οι αναμνήσεις μου. Καλύτερα θα ήταν να μην αρχίσω…»

Μια γυναίκα μας αφηγείται την ιστορία της μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, ονείρου και πραγματικότητας. Έχει αγαπήσει με πάθος, έχει πληγωθεί βαθιά και έχει εκδικηθεί άγρια. Επιστρέφει αναζητώντας τη λύτρωση, όχι όμως συγχώρεση. Κανένας συμβιβασμός. Δεν ντρέπεται γι’ αυτό που είναι, θεωρεί τον εαυτό της αθώο.


Η μυστηριώδης και αμφιλεγόμενη Μήδεια, ξαναγεννιέται και πάλι από τις στάχτες της στο «μανιασμένο ποίημα» του Jean – René Lemoine, (βραβευμένου με Βραβείο Κριτικών και Βραβείο της Εταιρείας Δραματικών Συγγραφέων και Συνθετών) για να διηγηθεί με σημερινά λόγια, τη βιαιότητα και την προκλητική δύναμη του τραγικού μύθου. Επιστρέφει να πει την αλήθεια της, την αλήθεια της κάθε γυναίκας που νιώθει ότι έχει προδοθεί. Οι σκανδαλώδεις πράξεις αυτής της γυναίκας, συγκλονίζουν, αναστατώνουν αλλά ταυτόχρονα συναρπάζουν.
Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014 από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τον Μάιο του 2014.
Médée, poème enragé του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν
Ερμηνεία: Δήμητρα Ματσούκα
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Κινησιολογία: Pauline Huguet
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς

Πληροφορίες κρατήσεις: 2610 46.10.50.
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου