Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τριήμερο acting workshop 2-3-4 Μαΐου στο θέατρο Λιθογραφείον

Το θεατρικό πείραμα που έδωσε τις πρώτες απαντήσεις στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα ταξιδεύει τον Μάιο στην Πάτρα και σταθμεύει για τρεις ημέρες στο maydayz 2014."Το θεατρικό συμβάν ως δυναμικό σύστημα, Δράσεις από την Τάξη στο Χάος."Με θεματικές τον Άνθρωπο, το Σημαίνον - Σημαινόμενο και τη Δυναμική Πράξης προσεγγίζονται αντίστοιχα οι σχέσεις κίνηση - λόγος, μουσική - λόγος, μουσική - λόγος - κίνηση.
Το τριήμερο acting workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες και σχετιζόμενους με την υποκριτική και τον χορό, και θα διεξαχθεί στις 2-3-4 Μαΐου στο θέατρο Λιθογραφείον, εντασσόμενο στην πλατφόρμα πολιτισμού maydayz, καλώντας παράλληλα ως θεατές / παρατηρητές όσους αναζητούν τη «δυναμική» προσέγγιση στη θεατρική δράση. Τελεί υπό την Αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.Η πρωτότυπη, «δυναμική» προσέγγιση από την ομάδα Principia Teatrica παρουσιάστηκε με μεγάλη ανταπόκριση από κοινό και ηθοποιούς στην 6η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, μελετώντας με βάση τα δυναμικά συστήματα τις αρχικές συνθήκες και τις εκτροπές τους, την τροχιά δράσης, το αυτόματο αποτέλεσμα.
Η Principia Teatrica δημιουργήθηκε με στόχο τη μελέτη και αξιολόγηση των πεδίων και των ερεθισμάτων που αφορούν τη θεατρική πρακτική, παρέχοντας στον ηθοποιό τα εργαλεία αναγνώρισης της θέσης του στα εμπλεκόμενα πεδία (κείμενο, σκέψη, θεατής).
Το εργαστήριο «Το θεατρικό συμβάν ως δυναμικό σύστημα» από την Principia Teatrica καλεί τους ενδιαφερόμενους στον δεύτερο σταθμό του στην Πάτρα (maydayz 2014) που θα διαρκέσει 3 ημέρες (2-3-4/05) με το εξής πρόγραμμα:Θέατρο ΛιθογραφείονΠαρασκευή 02/05 Ώρες: 16.00 - 20.00Σάββατο 03/05 Ώρες: 12.00 - 16.00Κυριακή 04/05 Ώρες: 12.00 - 16.00Μετά την ολοκλήρωση του 4ωρου εργαστηρίου ακολουθεί συζήτηση.Διδάσκουν: Παύλος Σούλης: Σκηνοθετική επιμέλεια, συντονισμόςΣπύρος Ανδρεόπουλος: ΚίνησηΜάρω Μπαβελή: Μουσική
Αποστολή βιογραφικών για τους συμμετέχοντες (ανθρώπους επί σκηνής): Υ/Ο κ. Παύλου Σούλη, στο e-mail: principia.teatrica@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου