Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πατρινό καρναβαλι! (ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ)

Καρναβάλι των Παιδιών ΠάτραΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Το Καρναβάλι των Μικρών αποτελεί μια ξεχωριστή και σημαντική ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού ως συνέχεια και εξέλιξη του baby rally που πρωτοδιοργανώθηκε το 1968. Eίναι μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού και το φυτώριο των αυριανών καρναβαλιστών, εκπέμποντας κάθε χρόνο μηνύματα αισιοδοξίας και ιδιαίτερης προοπτικής για το μέλλον του θεσμού.
Για 18 συνεχόμενα χρόνια έχοντας επισφραγίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρούς φίλους του, συνεχίζει να τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, να αναπτύξουν τις αισθήσεις, τη φαντασία τους και την ελευθερία έκφρασης μέσα από εναλλακτικές μορφές τέχνης. Βασικές του δράσεις είναι το Καρναβαλικό Εργαστήρι, οι Καρναβαλουπόλεις, Θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, και φυσικά η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ 2014!
«Μεσ’ την τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά » 

Σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών που προγραμματίζουμε για το 2014, καθώς και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια-Θεατρική Παράσταση και στην παρέλαση (κανονισμό - αίτηση συμμετοχής) και σας καλούμε σε ενεργή συμμετοχή. Αναλυτικότερα:
• Εργαστήρια - Θεατρική Παράσταση - Περιήγηση στο Καρναβαλικό Κέντρο Αγορά Αργύρη 
Α) Εργαστήρια Κατασκευών 
Τα εργαστήρια αποτελούν μια από τις πιο δημιουργικές ενότητές μας και για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά για ενεργή δημιουργική συμμετοχή και τα ευαισθητοποιούν απέναντι σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και άλλα θέματα. Φέτος θα πραγματοποιηθούν στο Καρναβαλικό Κέντρο – Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 14).
Β) Θεατρική Παράσταση
Παράλληλα με τα εργαστήρια στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπη Παιδική θεατρική παράσταση.
Τα εργαστήρια και η παράσταση θα πραγματοποιηθούν από 20 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Δικαίωμα συμμετοχής στο Καρναβαλικό Εργαστήρι των Μικρών έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία και οι μαθητές τους. Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν την παράσταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 παιδιά την κάθε φορά (τα οποία θα χωριστούν παράλληλα σε 3 τμήματα των 17 παιδιών).
Η παραπάνω δράση (Εργαστήριο-Θεατρική Παράσταση) έχει κόστος συμμετοχής 3 ευρώ για κάθε παιδί. 
Για τον σωστό προγραμματισμό της αναφερόμενης δράσης, σας επισυνάπτουμε την αίτηση συμμετοχής που θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των εργαστηρίων και να αποσταλεί μέσω e-mail:  KARNAVALIMIKRWN2014@GMAIL.COM από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014. 
Λόγω περιορισμένου αριθμού Εργαστηρίων και Θεατρικών παρατάσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (ημερομηνία αίτησης)

• Παρέλαση - Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Τα σχολεία και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτουμε μαζί με τον Κανονισμό Συμμετοχής (υπογεγραμμένο από τον Υπεύθυνο της Ομάδας) και να κατατεθούν στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας (Ακτή Δυμαίων 50, 1ος όροφος). Επίσης η κατάθεση των αιτήσεων μαζί με τον Κανονισμό Συμμετοχής υπογεγραμμένο, μπορεί να γίνει μέσω email:  KARNAVALIMIKRWN2014@GMAIL.COM 
Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται από Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, και ώρες 10.00 – 14.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610 314486, 2610 390923.
Σας επισυνάπτουμε τον κανονισμό και την αίτηση συμμετοχής και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Μικρών συνοπτικά περιλαμβάνει και τις παρακάτω δράσεις:
.
Καρναβαλούπολη
• Πλατεία Υψηλών Αλωνίων Σάββατο 15/2 (11:00 - 14:00)
• Πλατεία Υψηλών Αλωνίων Κυριακή 16/2 (11:00 - 14:00)

Καρναβαλούπολη
• Πλ. Γεωργίου Σάββατο 22/2 (11:00 - 14:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου