Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΘΕΑΤΡΟ:...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ....

«Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον Θεό» του Παναγιώτη Βασιλείου ανέβηκε πέρυσι στο θέατρο Παραμυθίας για πέντε παραστάσεις. Είχε απροσδόκητη απήχηση για το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, σε όλες τις ηλικίες και φέτος ανέβηκε για δεύτερη χρονιά στον Χώρο τέχνης Ασωμάτων για οχτώ παραστάσεις. Και την Δευτέρα, 27 Μαίου στις 9.30μ.μ. για μία μόνο παράσταση στο θέατρο Act στην Πάτρα.

Στο θέατρο act την Δευτέρα, 27 Μαίου στις 9.30μ.μ. για μία μόνο παράσταση 

Εργο σε 3 Πράξεις. Κάτι παραπάνω από 22 χρόνια σε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά.

Χ>0-22 ΧΡΟΝΙΑ : 3 (1+1+1) = Χ< 90 ΛΕΠΤΑ ή 22 χρόνια ζωής ενός ήρωα από 0 έως 22 χρονών σε τρεις φάσεις της ζωής του. Η κάθε χρονική περίοδος διαδραματίζεται έξι χρόνια μετά την άλλη. Βλέπουμε την ζωή του ήρωα έως τα 10 του χρόνια, μετά περνάμε στα 16, και μετά στα 22 αφού έχουμε δει ένα μικρό απόσπασμα των 20 χρόνων. Η κάθε πράξη έχει διαφορετικό τρόπο παρουσίασης ξεφεύγοντας από την παρουσίαση μιας κλασικής θεατρικής παράστασης.

Πρώτη πράξη: MOTION COMIC (αφήγηση, μουσική) | (0 έως 10 χρονών)| 20 λεπτά

Βλέπουμε το οικογενειακό παιδικό άλμπουμ του ήρωα: γέννηση, γενέθλια, δώρο από τον Αγιο Βασίλη, θάνατος, συζητήσεις με το «Θείο».

Δεύτερη πράξη: ΤΑΙΝΙΑ | (16 χρονών) | 25 λεπτά

Επαφή του ήρωα με την ανεξαρτητοποίηση, την ποίηση, τον έρωτα.

Μια κοπέλα που δεν τολμάει ποτέ να της μιλήσει την φαντάζεται την ζωντανεύει στα όνειρα του, της γράφει ποιήματα. Και όταν πια ξυπνάει και βλέπει πως όλα ήταν όνειρο δεν μπορεί να αποδεχτεί την πικρή πραγματικότητα.

Τρίτη πράξη : ΘΕΑΤΡΟ | (20 και 22 χρονών) | 40 λεπτά

Ο ήρωας έχει γίνει πλούσιος από την ποίησή του και ζει θαμμένος μέσα σε ένα γραφείο με μόνη παρέα τη οικιακή του βοηθό, η οποία τον συντροφεύει δυο χρόνια τώρα. Ομως η ζωή του επιφυλάσσει δύσκολα χρόνια και ένα ατύχημα τον φέρνει αντιμέτωπο με τη γνώση, τη μοναξιά και το παρελθόν... 

Τι γίνεται όμως όταν ο ήρωας πρέπει να βγει από τη μοναξιά και τη δυστυχία του και να παρουσιάσει τα νέα του ποιήματα; Οι σπονδυλωτές και επικίνδυνες αντιδράσεις του τον φέρνουν στα όρια με τη ζωή και τον εαυτό του. Θα καταφέρει να ξεφύγει από το αδιέξοδο ή θα καταστραφεί;


Μια ιστορία που ξεκινά με σαρκαστικό και πικρόχολο χιούμορ την αφήγηση της ζωής του ήρωα και που μέσα από αυτό πορεύεται ανάμεσα στην ελαφρότητα, το ρομαντισμό και το δράμα, αφήνοντας μέσα στην ξεραΐλα και τη μελαγχολία του τοπίου που προηγήθηκε έναν σπόρο αισιοδοξίας και φωτός.

Ενα έργο για την αποκαθήλωση των παγιωμένων πραγμάτων στην ζωή ενός παιδιού-έφηβου-και τέλος ενήλικου ανθρώπου (Θεός, οικογένεια, έρωτας, συντροφικότητα κ.α.) και τη συμφιλίωση με αυτά στον βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί στη ζωή μας. Μπορεί τελικά η Τέχνη, η ποίηση, ο έρωτας, να δώσουν ξανά νόημα στη μοναξιά μας και να σπάσουν τα στενά όρια κάθε σωματικής και ψυχικής αναπηρίας; «Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον Θεό», μας δίνει όλες τις απαντήσεις...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Παναγιώτης Βασιλείου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας-ποιητής και graffiti artist. Aπόφοιτος Ανώτερης δραματικής σχολής(2007-2010). Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Πέντε Έβδομα(2010) με την οποία και έχει πραγματοποιήσει τρεις θεατρικές παραγωγές σε δύο χρόνια: 1. Ημέρωμα της στρίγγλας του Σαίξπηρ-σκηνοθεσία Γιάννης Μπέζος-2011.(θέατρο Τζένη Καρέζη και θέατρο Προσκήνιο). 2. Πεθαίνω σαν Χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη-σκηνοθεσία Πέντε Έβδομα-2011 και 2012 (θέατρο Παραμυθίας). 3. Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον Θεό του Παναγιώτη Βασιλείου-σκηνοθεσία ο συγγραφέας-2012 (θέατρο Παραμυθίας). Εχει συμμετάσχει σε δύο ακόμα θεατρικές παραγωγές ως ηθοποιός και στα περσινά βραβεία Αθηνοράματος. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα και μία ταινία μικρού μήκους ( της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν στα μέσα Μαρτίου σε σκηνοθεσία του ιδίου) και έναν μεγάλο αριθμό ποιημάτων-πεζών. Το Φθινόπωρο του 2012 πραγματοποίησε μία έκθεση από καμβάδες και κατασκευές μαζί με το graffiti crew του (Shk-2005), οι οποίοι είναι και οι συντελεστές στις παραστάσεις του και την ταινία που ετοιμάζει (σκηνικά,video,φωτογραφία).


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ | Παναγιώτης Βασιλείου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΜΙΚ και ΣΚΗΝΙΚΑ | Αλέξης Βισβίνης
MOTION COMIC SHORT FILM | Κωνσταντίνος Κοίλαρης
GRAPHIC DESIGN | Κωνσταντίνος Κοίλαρης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ και ΜΟΝΤΑΖ | Φώτης Φωτίου
ΜΟΥΣΙΚΗ | Βίκτωρας Φορλίδας
SOUND DESIGN | Γιάννης Ανδριτσόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | Αιμίλιος Καμπρίζεφ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ | (ΤΑΙΝΙΑ): Παναγιώτης Βασιλείου, Μαρίκα Θεοδωροπούλου
(ΘΕΑΤΡΟ): Παναγιώτης Βασιλείου, Βικτώρια Μαντά

θέατρο act
σκάλες Γεροκωστοπούλου 65 Πάτρα
Δευτέρα 27 Μαίου 2013 στις 9.30μ.μ.
μόνο για 1 παραστάση

Τηλέφωνο κρατήσεων | 6936122263 & 2610272037

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος
Μία παραγωγή της ομάδας ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου