Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Χοροθέατρο στο Μπάρι


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και η χορογράφος Μάρω Γαλάνη παρουσιάζουν στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι στις 17, 18 και 19 Μαϊου, στις 21:30, μία παράσταση χοροθεάτρου για τον Ύπνο και τη Μνήμη βασισμένη στο έργο Λήθη κι άλλοι τέσσερις μονόλογοι του Δημήτρη Δημητριάδη και το ποιητικό έργο Λύκος κι άλλα αντισώματα του Γιάννη Ζαρκάδη.
Η Χορογράφος προτρέπει στην ανάδυση μιας προσωπικής ανάμνησης και στηρίζει την αυθαίρετη γενίκευση,  προς την οικουμενική Μνήμη. Χρησιμοποιεί ως αφετηρία ανάκλησης του προσωπικού παρελθόντος το χοροθεατρικό παρόν και τα δεδομένα της επιτέλεσης.
Αυτό το παρόν κινείται σε δυο άξονες δράσης που ορίζονται επιπλέον χωροταξικά:
1. στο εξωσκηνικό παρόν που περιλαμβάνει:
Τη μετακίνηση όλων των προσκεκλημένων - θεατών από την οδό Σανταρόζα δια της Άστιγγος στην είσοδο από την λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας κι από εκεί στον εσωτερικό εκπαιδευτικό χώρο του Μπάρι. Η διαδρομή αποτελεί επιτέλεση μιας σειράς από δράσεις αλληλεπίδρασης ε
ρμηνευτών και αναστοχαστικών δρώντων. Δράσεις, κατά τις οποίες, σπάζοντας τις θεμελιώσεις που χωρίζουν την τέχνη από την καθημερινή συμπεριφορά, οι θεατές παροτρύνονται να χορέψουν, να κινηθούν και να μιλήσουν για προσωπικές εμπειρίες τους που δεν είναι απαραίτητα ιδιωτικές.
2. στο σκηνικό παρόν:
Μέσα στο θέατρο οι θεατές έχουν οδηγηθεί  αργά, μεταβαλλόμενοι από αναστοχαστικούς δρώντες σε ενεργοποιημένους θεατές. Εκεί παρακολουθούν, με εφεδρεία τον ήδη ενδυναμωμένο τρόπο της ανάκλησης προσωπικών αναμνήσεων, την εσωσκηνική δράση των ερμηνευτών.

Σύνθεση και χορογραφία: Μάρω Γαλάνη
Δραματουργική επεξεργασία: Ρούσα Μπαλασοπούλου
Μουσική: Γιάννης Μουρτζόπουλος,
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Παντελής Χατζόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Διδασκαλία ζωντανής μουσικής: Απόστολος Τσέφος
Τραγούδι: Μαριεντίνα Βουρδέρη
Χειρισμός ήχου: Μαρία Τσουμπού
Ερμηνεύουν: 
Μαριεντίνα Βουρδέρη, Βούλα Δουλουκιτάκη, Τάσος Κουμπουλής, Τίτα Νικολοπούλου, Μαρία Στειακάκη, Απόστολος Τσέφος.

Πληροφορίες κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2610273613.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ.


by:  happyweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου