Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

το ΝΗΜΑ...!


Η ομάδα χορού OROXORO και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας παρουσιάζουν το ΝΗΜΑ , μία παράσταση σύγχρονου χορού στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 21:30 και το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00 και 21:30
Είναι μία χορο-θεατρική πρόταση που προσπαθεί να αγγίξει με μοντέρνο λεξιλόγιο ένα ερώτημα που κατά καιρούς αλλά και σήμερα βασανίζει τον άνθρωπο.
Βλέποντας τον κόσμο να καταρρέει μας έρχονται αυτόματα επώδυνα ερωτήματα για την εγκυρότητα των αξιωμάτων μας, αυτό που όλοι δηλαδή έχουμε δεχθεί ως πραγματικότητα η οποία έχει χαραχθεί στο συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο .
Μέσα από τον σύγχρονο χορό με την απλότητα αλλά και την αμεσότητα του, μπορούμε να αναδείξουμε το ύφος της πραγματικότητας, την λανθασμένη μας πορεία, τον φόβο της αλλαγής αλλά και την δυνατότητα ανάκαμψης αυτής της συνθήκης.
Η πάλη με τους κανόνες που συμβολίζουν την κανονικότητα και την ακαμψία της πραγματικότητας, η διάλυση τους μέσα από την έλευση του χάους και τη μετέπειτα πορεία μας προς καινούργιους δρόμους διατρέχει όλη την πλοκή της παράστασης.
Κινήσεις που από κανονικές και όμορφες διαλύονται και δίνουν τη θέση τους σε ακανόνιστες και χαοτικές . Στην παράσταση η ιδέα αυτή της διαδοχής status quo - πτώσης - διαπίστωσης - αποδοχής - αλλαγής, διατρέχει το ατομικό - διαπροσωπικό - ομαδικό επίπεδο θέλοντας να ξετυλίξει όλες τις εκφάνσεις που μπορεί δημιουργήσει η πλοκή μας μέσα στην κοινωνία.
Συντελεστές:
Υπεύθυνη Ομάδας-Χορογραφία: Τριάδα Παπαγεωργίου
Σκηνικά:Γιάννης Μήλλας
Χορεύουν: Γκρέης Ηλιοκαύτου Βάλια Καραγιάννη, Νίκος Μαρκόπουλος
Γιάννης Μήλλας Έλενα Οικονομοπούλου Ιωάννα Ονταμπασίδου Αγγελική Σούκουλη

Τιμές εισιτηρίων : 9 και 7 ευρώ φοιτητικό-ομαδικό.
Πληροφορίες κρατήσεις 2610 273613

www.oroxoro-triadance.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου